بررسی رفتار دینامیکی خاک های دانه ای آغشته به مواد نفتی

محل دفاع: دانشگاه تفرش - ساختمان شماره یک

بسیاری از خاک ها در معرض آلودگی های نفتی به علت نشت از مخازن نگهداری، آسیب دیدگی خطوط انتقال و تصادفات تانکر های حمل سوخت قرار دارند. این آلودگی ها باعث تغییراتی در خصوصیات دینامیکی خاک می شوند. در این تحقیق، با انجام آزمایش برش ساده تناوبی بر روی    نمونه های خاک ماسه ای لای دار غیر آلوده و آلوده به 5% و 10% نفت خام و گازوئیل به بررسی تغییرات مدول برشی و نسبت میرایی خاک در اثر آلودگی به این دو آلاینده و نیز مقایسه تأثیرات این دو آلاینده بر روی خاک پرداخته شده است. نتایج این آزمایش ها نشان داد که آلودگی    5 درصدی خاک به هر دو آلاینده باعث افزایش مدول برشی و کاهش نسبت میرایی شده است، در حالیکه با افزایش درصد آلودگی از 5% به  10%، مدول برشی روندی نزولی و نسبت میرایی روندی صعودی پیدا کرده اند. همچنین، مشخص گردید که نفت خام تأثیرات بیشتری بر روی مدول برشی و نسبت میرایی خاک مورد نظر می گذارد که دلیل آن تفاوت در ماهیت و ساختار بین این دو آلاینده می باشد.

واژگان کلیدی:

خاک آلوده، آزمایش برش ساده تناوبی، مواد نفتی، نفت خام، گازوئیل، پارامتر های دینامیکی خاک، مدول برشی، نسبت میرایی

این پایان نامه استاد مشاور ( آقای دکتر مجید یزدان دوست) داشته است.