روشی جهت تنظیم و کالیبراسیون یک سیستم تصویربرداری استریو متشکل از دوربین ‌های آماتور به منظور تولید ویدئو ‌های سه‌بعدی

محل دفاع: دانشگاه تفرش

در این تحقیق راهکاری خودکار به  منظور تولید ویدئو های سه  بعدی از طریق کنارهم قراردادن دو دوربین غیرحرفه ای پیشنهاد شده است. عدم امکان تامین هم زمانی دوربین ها در شروع فیلم برداری، نرخ نامشابه نمونه برداری فریم ها، معلوم نبودن پارامتر های کالیبراسیون داخلی و نسبی و همچنین محدودیت های مربوط به تنظیم سخت افزاری ارتباط نسبی دوربین ها، چالش های این راهکار قلمداد می شود. در راهکار پیشنهادی، ابتدا هم زمانی ویدئوها از طریق تناظریابی شاخص های زمانی تامین شده و در ادامه مقاطع زمانی توام با سکون در طول ویدئو ها شناسایی می شوند. سپس، مجموعه ای از نقاط متناظر در دو ویدئو به کمک اجرای تناظریابی خودکار شناسایی  شده و در روندی اصلاحی مورد پالایش قرار می گیرند. نقاط متناظر پالایش شده در برآورد هم زمان پارامتر های کالیبراسیون داخلی و نسبی دوربین های استریو استفاده می شوند. در آخر، ویدئو های سه بعدی نرمال شده از طریق بازنمونه برداری مبتنی بر هندسه ی اپی پلار تولید می گردند. این روش در مورد چندین ویدئو ی سه بعدی از چهار جنبه ی مختلف کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفته است. دقت هندسی مطلوب در تولید ویدئو های نرمال شده، هم زمانی دقیق ویدئو های سه بعدی، تعمیم پذیری مطلوب روش پیشنهادی در تولید ویدئو های سه بعدی در شرایط محیطی مختلف و رضایت تماشاگران ویدئو های سه بعدی از منظر درک بصری عمق، از ویژگی های نتایج این روش محسوب می شوند.

کلید واژه ها: فیلم سه بعدی ، انتروپی، شار نوری، هم زمان سازی خودکار، تصاویر نرمال، توجیه نسبی

فایل پایان‌نامه

لینک دانلود فایل